
Pomysłowe sposoby na bezpieczną odległość – zobacz, jak sobie radzą restauracje z całego świata
- Admin
Poszczególne kraje luzują restrykcje wprowadzone w związku z pandemią koronawirusa. Jedną z nich jest otwarcie lokali gastronomicznych. Jednak ich działanie obostrzone jest licznymi zasadami mającymi zapewnić bezpieczeństwo.
Obiad z krokodylem lub pandą
Najczęściej wykluczona z użytkowania jest część miejsc. Niektórzy restauratorzy stosują bardzo oryginalne sposoby, aby sprostać wymaganiom i zachować odpowiedni dystans pomiędzy swoimi gośćmi. Nie ograniczają się do oznaczenia miejsc czy zabierania krzesełek, ale sadzają na nich np. pandy, krokodyle czy manekiny ludzi.
Częstym rozwiązaniem jest oddzielanie gości od siebie ściankami różnego rodzaju. Są też inne pomysły, które może nie są do końca w stu procentach skuteczne, ale na pewno efektowne, co nadaje lokalom rozgłos i przyciąga nowych klientów.
Turystyka i gastronomia czekają na coraz lepsze czasy
Branża gastronomiczna to branża ściśle powiązana z naszą – turystyczną. Wszak wizyta w miejscowym lokalu i spróbowanie lokalnych przysmaków wzbogaca doznania z każdej wyprawy turystycznej.
Jako NH1 liczymy, że sytuacja w Polsce i na świecie będzie ulegała poprawie, a co za tym idzie, będą luzowane obostrzenia również w turystyce.
Czekając na rozwój sytuacji, już proponujemy Wam kameralne wycieczki. Więcej o nich tutaj: KAMERALNE WYCIECZKI






